Opération Mer Propre
Volledig scherm
© Opération Mer Propre

Milieuorganisaties slaan alarm om ‘corona-afval’ in oceanen

Momenteel is het sowieso al slecht gesteld met de vervuiling van onze oceanen, maar milieuorganisaties vrezen dat het door de wereldwijde corona-uitbraak nog veel erger zal worden. Tussen het afval, dat een bedreiging vormt voor het zeeleven, bevinden zich nu immers steeds vaker mondmaskers en latex handschoenen.

14 reacties

  • Andrea Claes

    4 jaar geleden
    Emiel: die worden niet noodzakelijk rechtstreeks in de zee gegooid maar komen er op de lange duur wel in terecht via riolen, rivieren,... net omdat iedereen alles maar op de grond gooit. En rommel die in de buurt van de kust rondslingert, kan zo de zee in waaien.
  • Emiel Waterslaegers

    4 jaar geleden
    Wel, ik vraag me af : wie van de lezers hier, heeft ooit al plastiek of mondmaskers in zee gegooid? Niemand... Je zou bijna gaan denken dat het die duikers zelf zijn, die het daar eerst leggen om dan te filmen als ze het oprapen. Fake News?
  • Eric Roeloffzen

    4 jaar geleden
    Raar dat men nooit geen gsm of andere waardevolle zaken vind. Maar ja die zit 24/7 aan hun lijf geplakt, want ze moeten dag en nacht bereikbaar zijn, heel belangrijke mensen.
  • Tim Peeters

    4 jaar geleden
    Beste Jos dan werk je nog niet bij de groendienst.op den duur wordt je zo gelaten bij het opkuisen van andermans vuiligheid in Nederland of Duitsland zie je dit niet.
  • Wouter Van de Walle

    4 jaar geleden
    Plastiek is niet het probleem, wel wat mensen er mee doen