Direct naar artikelinhoud
Vaccin

Farmareus Johnson & Johnson test coronavaccin vanaf volgende maand op mensen, ook in België

Paul Stoffels van Johnson&Johnson. Als chief scientific officer leidt Stoffels bij J&J het team dat een mogelijk coronavaccin ontwikkelt.Beeld Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten

Farmareus Johnson & Johnson (J&J), moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, kondigt aan dat de klinische studies voor hun Covid-19-kandidaatvaccin al in de tweede helft van juli kunnen starten. De wetenschappers lieten eerder nog weten ten laatste in september het vaccin te willen beginnen testen op mensen. 

Maar door de sterke resultaten van de preklinische fase en de positieve interacties met de gezondheidsautoriteiten kan de start van de klinische studie met twee maanden worden vervroegd, laat de farmareus weten in een persbericht. 

“Deze fase 1/2a-studie zal de veiligheid, reactogeniciteit (de reactie op het vaccin) en de immunogeneciteit (immuunrespons) van ons SARS-CoV-2-vaccin onderzoeken bij 1.045 gezonde volwassenen tussen de 18 en 55 jaar oud, alsook bij mensen met een leeftijd van 65 jaar en ouder”, klinkt het. De studie zal plaatsvinden in België en in de Verenigde Staten.

Johnson & Johnson bevestigt ook dat ze haar productiecapaciteit verder uitbreidt om te kunnen voldoen aan haar eerdere engagement tot het produceren van1 miljard dosissen in 2021. “Ons doel is een vaccin voor de wereld te bieden en overal ter wereld mensen te beschermen tegen deze pandemie”, zo klinkt het.

Farmareus Johnson & Johnson test coronavaccin vanaf volgende maand op mensen, ook in België
Beeld BELGAIMAGE