© WDK

Janssen Pharmaceutica start volgende maand al met testen van coronavaccin op mensen

Farmabedrijf Janssen Pharmaceutica start al in de tweede helft van juli met tests van een coronavaccin op mensen, sommige studies zullen ook in België gebeuren. Dat meldt het bedrijf woensdagavond. Eerder ging moederbedrijf Johnson & Johnson nog uit dat het pas in september kon beginnen met de eerste fase van de studies op mensen.

jvh

“Ons bedrijf heeft zonet wereldwijd aangekondigd dat de eerste fase van de klinische studies van het kandidaat-vaccin reeds in de tweede helft van juli zal kunnen starten”, meldt Janssen Pharmaceutica in een persbericht. “Eerder werd aangekondigd dat deze ‘first in human’-studies in september zouden starten, maar door de sterke resultaten van de preklinische fase en de positieve interacties met de gezondheidsautoriteiten kan de start van de studie met twee maanden vervroegd worden.”

De studies zullen plaatsvinden in de VS en België. Er wordt op in totaal 1.045 gezonde volwassen tussen 18 en 55 jaar en 65-plussers getest.

Vaccin tegen begin volgend jaar

Het bedrijf kondigde eerder aan dat het tegen begin volgend jaar een vaccin tegen het coronavirus zou kunnen produceren. Dat onderzoek kost meer dan 1 miljard dollar, deels medegefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid. De bedoeling is om wereldwijd 1 miljard dosissen van het vaccin te verstrekken. Daarvoor wordt de productiecapaciteit opgedreven, onder meer door een nieuwe Amerikaanse productielocatie in gebruik te nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER