Het AZ Sint-Maarten in Mechelen. © Joris Herregods

Mechelse regio telde afgelopen week amper zeven nieuwe coronabesmettingen

Er zijn vorige week nauwelijks nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus bijgekomen in onze regio. Er waren slechts zeven nieuwe positieve tests. Dat brengt het totale aantal besmettingen in de regio op 1.464.

De cijfers van het aantal officieel vastgestelde besmettingen volgt de nationale trend. De cijfers voor België schommelen al enkele dagen rond de honderd, en ook in onze regio neemt het aantal besmettingen fors af. Vorige week werden nog 24 nieuwe positieve tests geteld. De afgelopen week waren dat er nog slechts zeven. Dat brengt het totale aantal op 1.464 bevestigde besmettingen. Dat aantal is wel een onderschatting, omdat niet iedereen getest werd of symptomen kreeg.

Heist-op-den-Berg en Nijlen kregen er beide twee besmettingen bij. Dat brengt het totaal in deze gemeentes op respectievelijk 204 en 115 besmettingen. Beide gemeentes zitten op of net boven de grens van de vijf besmettingen per duizend inwoners. Lier (111 besmettingen in totaal), Willebroek (108) en Puurs-Sint-Amands (169) telden ieder een nieuwe besmetting afgelopen week. In de andere gemeentes was er geen enkele nieuwe positieve coronatest.

Als we naar het aantal besmettingen per duizend inwoners kijken, blijft Sint-Katelijne-Waver de gemeente die het hardst getroffen werd door het coronavirus, al kwam er de voorbije weken geen enkele besmetting bij. Per duizend inwoners raakten er zeven mensen besmet. Puurs-Sint-Amands volgt als tweede met 6,5 besmettingen per duizend mensen. Duffel en Heist-op-den-Berg volgen op ruime afstand met ongeveer 5,1 besmettingen.

In absolute cijfers telde Bonheiden tot nu toe het minste besmettingen: 31. Dat komt neer op 2,1 positieve test per duizend inwoners. In Putte raakten er 34 mensen besmet met het virus, ofwel 1,9 per duizend inwoners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER