De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © EPA

Trump eist optreden in Seattle tegen 'terroristen van eigen bodem’ die deel van stad overnamen

De Amerikaanse president Trump eist dat de autoriteiten in de staat Washington een wijk in Seattle onmiddellijk onder controle brengen. Een deel van de hippe buurt Capitol Hill is volgens Trump in handen van “terroristen van eigen bodem”. Activisten en betogers hebben daar na enkele dagen van rellen een gebied in handen, dat ze de Capitol Hill Autonome Zone noemen. De politie vertoont zich daar bijna niet meer. De activisten hebben wegen geblokkeerd en noemen het opgetogen een politievrije zone.

6 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Mede dankzij de continue stroom aan polariserende tweets van deze president (en dat is volledig te danken aan het feit dat hij zich voor 100% concentreert op zijn achterban) staan de VS op het kantelpunt van barsten. Dit is geen fenomeen dat bestaat sinds zijn aantreden, maar zijn manier van politiek voeren is wél de laatste druppel. Het zou me niet verwonderen indien komende jaren volledige staten uit de VS stappen en zich onafhankelijk verklaren.
  • jeroen de rijck

    4 jaar geleden
    Dit gebeurd er dan bij linkse wetteloosheid , dit zijn precies scenes uit een of andere apocalyptische film , binnen de kortste keren meer misdaden en moorden .
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Helaas is de kans op burgeroorlog in de VS erg groot, omdat daar iedere zot aan een wapen kan geraken. Kijk naar de recente betogingen van rechtse mensen daar tegen de lockdown. Vrijwel iedereen met een enorm wapen.
  • ronny meuris

    4 jaar geleden
    Eerst iedereen bewapenen en dan geweld gebruiken om dit op te lossen ?
  • Michel Philippe

    4 jaar geleden
    Omdat sommige politieagenten zich misdragen is dat nog geen reden om politie te verketteren. Er zitten nu eenmaal ook schurken in de samenleving waarvoor ze de eerlijke mensen moeten beschermen. Gedenk het spreekwoord: "in alle koren zit er kaf". Het kaf moet er uit. Moesten alle mensen engelen zijn, dan is er natuurlijk geen politie meer nodig.