Met een dodentol van meer dan 15.000 slachtoffers staat Mexico in de top 10 van landen met het meeste aantal sterfgevallen.
Volledig scherm
Met een dodentol van meer dan 15.000 slachtoffers staat Mexico in de top 10 van landen met het meeste aantal sterfgevallen. © Photo News

Nieuwe besmettingen en dodentol stijgen, toch beëindigen deze landen hun lockdown

Het coronavirus lijkt in Europa stilaan te zijn uitgeraasd, maar de pandemie is nog volop gaande. Zo stijgt het aantal wereldwijde besmettingen sneller dan ooit. En bij de nieuwe brandhaarden lijken de prioriteiten elders te liggen dan in Europa, dat quasi drie maanden op slot ging. Al stijgen de cijfers, India, Mexico, Rusland en Iran beëindigen binnenkort hun lockdown. 

4 reacties

  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    In landen zonder sociale zekerheid is een langdurige lockdown niet haalbaar. Miljoenen mensen zouden sterven van ontbering. @Jeroen: er zijn landen waar enkel geteste coronadoden meetellen. Alle overlijdens tgv 'fatale longaandoening' worden niet meegerekend. En de armsten die niet eens in het ziekenhuis geraken, al helemaal niet. Voor sommige staatshoofden is imago belangrijker dan feiten, zij smukken de cijfers op.Niet alle cijfers zijn even betrouwbaar, net zomin als alle bomen even dik zijn.
  • JOris VVlaenderen

    4 jaar geleden
    @Jeroen Dekop neen wij staan maar op plaats 2! en vergeet niet dat landen zoals india hun kastesysteem zorgt dat er grote hopen mensen (als ze het al beschouwen als mensen) gewoon genegeerd worden en niet meegeteld worden!
  • Jeroen Dekop

    4 jaar geleden
    Dodentol per miljoen inwoners zijn we nummer één ! Dus geen commentaar naar andere landen. Cijfers van Rusland en co zijn evenveel betrouwbaar of het nieuws in deze krant.
  • luc boeckx

    4 jaar geleden
    Het is toch raar dat het grote Rusland niet in die tabel staat! Rusland heeft zich ook heel stil gehouden tijdens heel de coronacrisis. Zoiets komt als 'verdacht' over.