BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Die standbeelden en straatnamen zijn een eerbetoon aan iemand die het niet verdient”

Politiek“Die standbeelden en straatnamen zijn een eerbetoon aan iemand die het niet verdient.” Dat zegt Hannelore Goeman van sp.a, een dag nadat de meerderheidspartijen hun plan tegen racisme indienden in het Vlaams Parlement. Groen reageert nogmaals teleurgesteld dat er geen algemene praktijktesten worden ingevoerd.

10 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    De kolonisatie was louter toe te schrijven aan het kapitalisme. Er is door de eeuwen heen nooit meer gemoord dan in naam van allerlei ideologieën die ook ons hebben verdrukt en waar wij niets mee willen te maken hebben. Het resultaat van alle huidige stemmingmakerij zal afgelezen worden uit de uitslag van de volgende verkiezingen. De bezorgdheid van de burgers gaat inderdaad niet over het verleden maar over de toekomst en vooral die van hun kinderen.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    We moeten Leopold 2 niet schrappen uit de geschiedenisboeken maar wel stoppen met hem op een voetstuk (standbeeld) te zetten. In heel de wereld beschouwt men hem als een massamoordenaar en wij eren hem.
  • Martin Maebe

    4 jaar geleden
    Ik hou mijn hart al vast wanneer een politieke onverlaat het quotum wil en zal invoeren. Dat zal dan niet meer op basis zijn van diploma's, relevante ervaring, motivatie, gedrag en uitstraling, maar eerder op het resterende getal om dit quotum te behalen. Ik wens de HR-diensten alvast nog veel succes!
  • Jos Denis

    4 jaar geleden
    Dat is zo, maar wanneer ik een standbeeld van Leopold II zie, keert mijn maag om. En dat is niet pas nu, maar altijd al.
  • Jozef Van der Elst

    4 jaar geleden
    Ik keur racisme zeker niet goed. Maar de mensen van die standbeelden hebben er wel voor gezorgd dat er hier zo'n luxe is. De manier waarop is een andere zaak, niet meer van deze tijd maar toen redelijk normaal alhoewel het niet mocht gebeuren.