Tottenham-ster Dele Alli krijgt na wansmakelijke coronagrap één speeldag schorsing en boete

Tottenham kan volgende week vrijdag bij haar eerste wedstrijd in de Premier League in meer dan drie maanden niet rekenen op middenvelder Dele Alli. De 23-jarige Engelsman kreeg donderdag van de Engelse voetbalbond (FA) een schorsing van één speeldag opgelegd na een video op sociale media in februari, waarin hij spotte met een Aziatische uitziende man. Alli moet ook een boete van 50.000 pond (56.000 euro) betalen en een opvoedingscursus volgen.

Michiel Verheirstraeten

“Ik wil me nog eens verontschuldigen voor mijn gedrag destijds”, reageerde de middenvelder op de clubwebsite van de Spurs. “Het was een extreem slechte grap over een virus dat ons meer heeft getroffen dan we ooit hadden kunnen denken. Ik ben de FA dankbaar dat ze mijn acties niet als ‘intentioneel racistisch’ hebben aanzien. Ik veracht racisme immers in elke vorm. We moeten allemaal goed nadenken over onze woorden en acties en hoe die door anderen kunnen worden geïnterpreteerd.”

Alli postte begin februari een grappig bedoelde video op Snapchat over het coronavirus. In de video was Alli te zien met een mondmasker op een luchthaven. Daarna richtte hij de camera op een Aziatisch uitziende man en een flesje desinfecterende handgel. Hij schreef bij zijn video dat “het coronavirus sneller zal moeten zijn dan hem om mij te pakken te krijgen”.

De middenvelder verwijderde zijn bericht snel, maar het kwaad was geschied. Later volgde nog een video op Weibo, de Chinese versie van Twitter, waarin hij zijn excuses aanbood.

Tottenham hervat de Premier League volgende week vrijdag met de topper tegen Manchester United. De Spurs staan na 29 speeldagen voorlopig teleurstellende achtste, op weliswaar vier punten van nummer vijf Man Utd.

# Belga context ## Related article(s) [Premier League - Dele Alli verontschuldigt...]

## Related link(s) [Premier League - link naar de website van ...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer