Premier Sophie Wilmès.
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès. © Photo News

Scherpe reacties in Kamer op toelaten antiracismebetoging: “Onverantwoord, onveilig en oerdom om zo'n samenkomst toe te laten”

Tijdens het vragenuurtje in de Kamer klonken deze namiddag scherpe reacties op het toelaten van de antiracismebetoging van zondag in Brussel. Jean-Marie Dedecker (LDD) had het over “spugen in het gezicht van onze zorgverleners die vrezen voor een heropflakkering”. Ook Tim Vandeput (Open Vld) haalde scherp uit en noemde het “onverantwoord, onveilig en oerdom om samenkomsten zoals vorige zondag toe te laten”. Volgens premier Wilmès kan Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zijn partijgenoot en burgemeester van Brussel Philippe Close op het matje roepen.

48 reacties

  • Paul Luyckx

    4 jaar geleden
    Misschien kunnen ze diegenen die geen effectieve bijdrage leveren aan onze maatschappij eens uitsluiten van betogingen denk dat het dan heel wat rustiger zal verlopen. Ze leven wel van onze centen maar geven overal kritiek op en breken alles af.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    "Wilmès verdedigde zich door te zeggen dat de stad Brussel vrijdag had aangekondigd dat er een statische manifestatie zou komen, ondanks het feit dat er geen massabijeenkomsten toegestaan zijn". Dus de premier was wel degelijk op de hoogte dat er boven haar hoofd beslist was de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad te overtreden. Bijgevolg had de premier moeten ingrijpen, en de betoging alsnog te verbieden! Schuldig verzuim?
  • Bruno Draulans

    4 jaar geleden
    Marc Willems, 85% van betogingen eindigt met geweld en diefstal. Dat had je kunnen voorzien. Een manifestatie is een manifestatie, ook al is dat met 100 mensen. Ik stel voor dat de stad Brussel alle kosten zelf betaald zoals Politieoptreden, schade aan winkels, diefstal van inboedel winkels. Daar zal niet rap nog een betoging zijn dan.
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    De Nationale Veiligheidsraad en de minister van Binnenlandse Zaken hadden deze demonstrate, die de belastingbetaler veel geld gaat kosten, ook kunnen verbieden! Het potje zal wel bedekt worden met de politieke mantel der liefde...
  • St V riel

    4 jaar geleden
    het was niet toegestaan maar als er zo'n bende ongeregeld samenstroomt moet je dan het leger inschakelen om ze uiteen te drijven, dan zou je de criticasters ook weer horen