Redactrice Stéphanie (27) neemt voor het eerst na corona opnieuw de trein en merkt dat ze iets te veel naar de ontsmettingsgel grijpt.
Volledig scherm
Redactrice Stéphanie (27) neemt voor het eerst na corona opnieuw de trein en merkt dat ze iets te veel naar de ontsmettingsgel grijpt. © nina.be

‘De eerste keer na corona’: redactrice Stéphanie (27) neemt opnieuw de trein en dat voelt een beetje vies

Nu de strenge lockdown verleden tijd is, hernemen we met z’n allen het leven van vroeger. Maar is terugkeren naar ‘het oude normaal’ wel zo simpel? Welke psychologische effecten heeft dat op ons? De nina.be-redactrices zijn proefkonijn. Vandaag: Stéphanie (27) neemt voor het eerst weer de trein. Experte Marieke Impens licht toe wat je moet doen als je dan een beetje smetvrees voelt. 

2 reacties

  • Roger Poot

    4 jaar geleden
    Zolang er geen vaccin is, neem ik die trein NIET. Mensen op minder dan 1 m rond mij. Brrrr. Had dat gevoel al van voor Corona. Veel mensen nemen teveel plaats en zijn niet gediciplineerd. Dus nee, geef mij maar thuiswerk.
  • Zee Groen

    4 jaar geleden
    Nooit gehoord van wegwerp handschoenen? Net zoals mondmaskers vaak in een hoekje geduwd als het om preventiemaatregelen gaat (dat eeuwige en enige zaligmakende handenwassen ... ), maar bijzonder nuttig en praktisch. Als je weet wat je doet en hoe. Maar, hoeveel voorlichtingsfilmpjes bestaan er niet over condoom gebruik, een analoog iets? Dat vindt men normaal, ook al kan men daarvoor dezelfde kritiek formuleren als de eerstgenoemde dingen.