Allergrootste containerschip ter wereld lokt veel volk naar bocht van Bath

Ondanks corona worden in de Antwerpse haven dezer dagen toch nog records gebroken. Onder heel wat belangstelling aan de Noordzee Terminal in de Antwerpse haven is donderdagavond de HMM Algeciras, het grootste containerschip ter wereld, aangemeerd. Dat meldt terminaluitbater PSA Antwerp. Er wordt meteen van start gegaan met het laden en lossen van 6.659 containers.

cm

Het vorige recordschip in Antwerpen passeerde in oktober vorig jaar: de MSC Isabella die 318 containers minder kan meenemen. De HMM Algeciras is tot zaterdagochtend te bezichtigen. Het zal in de tussentijd een tweede record opleveren: naar verwachting zullen maar liefst 6.659 containers worden geladen of gelost, een record voor deze Scheldeterminal. In de hele haven staat het overslagrecord op op naam van de MSC Aurora, die eind vorig jaar maar liefst 14.519 TEU laadde of loste.

Het schip was woensdag vertrokken vanuit de haven van Hamburg richting Antwerpen. Tijdens zijn vaart op de Westerschelde trok de gigant heel wat kijklustigen, onder meer in het Nederlandse Terneuzen. De HMM Algeciras is het nieuwe vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse rederij HMM en met een capaciteit van 23.964 het grootste containerschip ter wereld.

Iets voor 20.00 uur begon het megaschip aan zijn draaimanoeuvre, om volgens schema aan te meren aan de Noordzee Terminal van PSA. Tijdens zijn verblijf zullen volgens de huidige planning 6.659 containers behandeld worden: 1.748 containers worden gelost en 4.911 containers worden geladen. Dat is een record voor één enkel bezoek aan de Noordzee Terminal, zegt de uitbater.

Het laden en lossen zal dag en nacht doorgaan. Als alles volgens planning verloopt, vertrekt de HMM Algeciras zaterdagochtend richting Londen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Spotters staan te trappelen op de kade en delen bijna elke meter die het schip aflegt via Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder passeerde het schip al in Nederland:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER