Stafford gestolen uit asiel om op te leiden tot vechthond?

Uit het dierenasiel van Veeweyde in Weelde, in de Kempen, is vandaag een Staffordshire bullterriër gestolen. “We sluiten niet uit dat ze het dier zullen opleiden tot vechthond”, klinkt het.

tg

“Een man bood zich vandaag aan in het dierenasiel in Weelde en toonde interesse in Cosmo, een jonge Staffordreu. Hij vroeg om een wandeling te mogen maken met het dier alvorens hem te adopteren. Dat gebeurt vaker en raden we ook zelf aan om te kijken of het wel klikt tussen hond en toekomstig baasje. We vragen wel altijd de identiteitskaart, net om te vermijden dat ze zouden verdwijnen met het dier”, zegt Sara Mostmans van Veeweyde.

De man in kwestie had zijn identiteitskaart niet bij maar vroeg of het goed was als hij in ruil zijn bankkaart in bewaring gaf. Hij keerde echter niet terug van de wandeling en de bankkaart was, zo bleek nadien, gestolen.

“Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt met dit soort honden. We zijn dan ook bang dat ze het dier zullen opleiden en later inzetten voor hondengevechten”, zegt Mostmans.

Het dierenasiel in Weelde, dat een klacht heeft ingediend bij de politie, wil dat vermijden en doet daarom een oproep naar iedereen die de hond meent te herkennen en weet waar hij is.

Cosmo is een Staffordshire bullterriër. Hij is eerder klein en is wit met grijze vlekken (zie foto).

Op de zwarte markt is zo een hond gemakkelijk tussen de 300 en 1.000 euro waard. Als hij voor hondengevechten zou worden ingezet en vaak wint, zal die marktprijs snel stijgen.

Wie weet waar de hond is wordt gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met de lokale politie of met Veeweyde in Weelde 014/65.86.26

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen