BELGA
Volledig scherm
© BELGA

TUI heeft momenteel geen Belgische staatssteun meer nodig

De Belgische reisorganisatie TUI Belgium vroeg bij de uitbraak van het coronavirus staatssteun aan de federale regering, maar ze heeft dat geld niet meer nodig. Dat komt omdat het moederbedrijf in Duitsland een lening heeft gekregen, zo schrijft De Tijd vandaag op zijn website. 

4 reacties

  • Frans Poels

    4 jaar geleden
    Op 23 maart hebben wij onze pakketreis van september 2020 geannuleerd bij TUI (merk op : dit was geen 'corona annulatie' én wordt nog steeds verkocht door TUI). TUI bevestigde enkele dagen later de annulatie alsook de terugbetaling van het saldo van 416 EUR (voorschot minus annulatiekost). Maar een paar dagen later meldt TUI ons dat we een voucher krijgen voor dat bedrag, maar geen geld. Dit kan wettelijk niet. Ze geven geen reactie op mails van Test Aankoop, noch op ons aangetekend schrijven...
  • Dirk Tuymans

    4 jaar geleden
    Ah nee, ze lichten de gewone reiziger nu op. Vliegers boeken en betalen en daarna cancelen en een voucher geven. Zo blijven ze cash hebben. Ik nooit nog met tui. Trouwens al 3 jaar niet.
  • Maarten anthonis

    4 jaar geleden
    Dat is niet moeilijk als je de klanten bedriegt, hen eerst laten betalen en dan de vlucht annuleren en ze veel geld laten bijbetalen voor een andere vlucht, zo komt er snel veel geld in kas. Of dat slim is is iets anders, ze gaan veel klanten verliezen zo.
  • Joey Starr

    4 jaar geleden
    Ze gebruiken gewoon hun klanten als gratis bank. Tot een jaar plus nog eens zes maanden wachten op de terugbetaling van door hen geannuleerde vluchten!