Marc Van Ranst deelt zelf vervalste tweet: “Ze maken mij enkel nog strijdvaardiger”

Een Twitter-bericht van Marc Van Ranst waarin de bekende viroloog bekent dat het “een keuze was om ouderen te laten sterven in woon-zorgcentra” is niet authentiek. Dat meldt Van Ranst zelf op Twitter.

jvh

“Het gewone volk begrijpt niet, dat omwille van economische en logisitieke (sic) redenen, het nu eenmaal een keuze is geweest, om ouderen te laten sterven in de woon-zorgcentra. Hen alsnog naar een ziekenhuis brengen, zou een logistieke ramp geweest zijn. Keuzes moeten gemaakt worden”, staat te lezen in een afbeelding die lijkt op een tweet verstuurd door Van Ranst.

Maar de viroloog zelf ontkent ten stelligste dat het bericht van zijn hand is. “Extreemrechtse sympathisanten verspreiden een vervalste tweet, waarmee ze mij proberen schade te berokkenen of mij in diskrediet proberen te brengen. Weet je wat? Het zal hen niet lukken. Zulke lage streken zijn verfoeilijk, en maken mij enkel nog strijdvaardiger”, reageert hij op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

bekijk ook

Marc Van Ranst krijgt kritiek na ongelukkige tweet: “Het was een cynisch antwoord op een tendentieuze tweet”

Is reizen met mobilhome de oplossing voor komende zomer? “Veilig en verantwoord”, zegt Marc Van Ranst

Nieuwe campagne met Marc Van Ranst toont hoe je correct een mondmasker draagt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen