Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © belga

Praktijktesten werken: discriminatie van huurder door makelaar gehalveerd

Terwijl de politiek aarzelt om praktijktests tegen discriminatie in te voeren, toont een onderzoek van de VUB uitgevoerd in Gent aan dat zulke tests alvast op de huurmarkt wel degelijk werken. Dat schrijft De Morgen vrijdag.

19 reacties

  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    Praktijktesten zijn in strijd met de wet en over mijn eigendom mag ik beslissen met wie ik in zee wens te gaan, tenzij de staat opdraait voor de kosten als het misgaat en alle verantwoordelijkheid neemt.
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Iedereen mag verhuren aan wie hij wil. Alleen mag men niemand uitsluiten op basis van ras of seksuele geaardheid en heeft iedereen het recht om als individu beoordeeld te worden.
  • frank willems

    4 jaar geleden
    Als je een betere eigendom bezit , en een goede makelaar legt die uw pand in de schuif tot hij een goede huurder heeft groen,geel of mauve kleur speelt geen rol als het maar een goede huurder is .
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Heeft men in deze analyse het totaal aantal opgenomen? Want als men in 2018 500 te huur heeft gesteld en in 2019 maar 100 op de markt zijn gekomen, dan is de vergelijking ook niet evenredig.. Ik ken vrienden met huureigendom en zonder vooroordelen, die of hun appartement vernield hebben aangetroffen of huur amper of nooit, tijdig krijgen.. jaren procederen, veel geld en zorgen later. Maar die huurders zijn de boosdoeners, je zou voor minder.
  • Ronald Cardinald

    4 jaar geleden
    Als je hier nooit mee te maken heb gehad zal je nooit weten hoe dat voelt