Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Na zure regen valt nu ook microplastic uit de lucht

Uit nieuw onderzoek van Amerikaanse wetenschappers blijkt dat in 11 nationale parken in de Verenigde Staten afgelopen jaar zo’n 1.000 ton microplastic uit de lucht viel. Dat is ongeveer gelijk aan 120 miljoen plastic flesjes. Het plastic komt er via wind en regen terecht. Tegen 2025 verwachten de wetenschappers dat er 11 miljard ton plastic in de natuur  verspreid zal zijn.

7 reacties

  • Ivo Vandeur

    4 jaar geleden
    We zijn simpelweg met veel teveel mensen op deze planeet. 200 jaar geleden waren we met 1 miljard mensen, momenteel met 7,7 miljard. Beter minder kinderen laten geboren worden en het probleem lost zichzelf op. Zolang we hier niets aan willen veranderen zullen wij onze planeet steeds meer vernietigen tot uiteindelijk de mens zichzelf zal uitroeien.
  • Magda Deelen

    4 jaar geleden
    Microplastics zitten overal in. Ook in shampoo, make up enz. Er is shampoo en cosmetica zonder, als je bereid bent er wat extra voor te betalen. In kleding, dat is ook een groot probleem. Het is allang bekend. Zo komt het door het wassen in het water en daarna in de lucht terecht. Katoenplantages echter kosten weer heel veel water en er worden bossen voor gekapt. Ook weer slecht voor het milieu en het klimaat. Maar als het zo doorgaat veranderen we nog eens in plastic.
  • Lieve Vandamme

    4 jaar geleden
    op welke vervuilde planeet leven wij? Zullen onze kinderen en kleinkinderen die vervuiling nog aankunnen?
  • julien de kock

    4 jaar geleden
    De industrie maakt deze goedkope flessen.de kritiek naar de gewone mens doorschuiven is gemakkelijk.dat ze dan terug alleen glazen flessen maken. Probleem opgelost.met onmiddellijke ingang.brengt ook meer werk gelegenheid mee.
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    Nog even geduld en er val goud uit de lucht.