Twee mannen aangehouden na gewelddadige home invasion in wokrestaurant in Zoersel

Twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige home invasion in een wokrestaurant in Zoersel zijn aangehouden. Dat meldt het Antwerpse parket. Drie volwassenen en drie kinderen werden daarbij gekneveld door gewapende gangsters.

joro

In nacht van 23 maart 2020 werd een gezin dat een Chinees restaurant uitbaat aan de Eikenlaan in Zoersel overvallen door gewapende en gemaskerde mannen. De gangsters bonden de aanwezige bewoners, drie volwassenen tussen 40 en 54 jaar oud en drie kinderen van 7, 10 en 13 jaar, vast met plastic bandjes. Alle aanwezigen raakten lichtgewond. De met messen en een pistool gewapende overvallers hadden het gemunt op de inkomsten van het restaurant. De overvallers gingen uiteindelijk op de loop met ene buit van enkele duizenden euro.

Begin mei kon een 24-jarige man uit Deurne gearresteerd en aangehouden worden na een onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. De raadkamer heeft zijn aanhouding vandaag voor de tweede keer bevestigd.

De speurders konden dinsdag een tweede verdachte arresteren. De 23-jarige man uit Antwerpen werd woensdag aangehouden. Maandagnamiddag verschijnt de twintiger voor de raadkamer.

De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld, bij nacht, in bende en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het gerechtelijk onderzoek loopt verder.

LEES OOK. Familie gekneveld bij overval op wokrestaurant in Zoersel: “Ze dreigden ermee de kinderen te vermoorden”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER