Brandende bestelwagen leidt tot zware verkeershinder op Ring en E313

Een brandend voertuig zorgt vrijdagmiddag voor zware verkeershinder op de Antwerpse Ring en de E313. Op de E313 staat een file tot voorbij het knooppunt met de E34, op de Ring richting Nederland staat een kijkfile tot voorbije de Kennedytunnel.

joro

De brand ontstond in de open laadruimte van een bestelwagen van een firma die instaat voor het aanbrengen van wegmarkering. De bestuurder kan het voertuig op de Ring richting Gent ter hoogte Antwerpen-Oost aan de kant zetten, maar kon niet vermijden dat de wagen snel in lichterlaaie stond. Dat ten gevolge van de vele brandbare producten die hij aan boord vervoerde.

Enkele gasflessen en jerrycans met benzine ontploften. De brandweer kon nog enkele gasflessen tijdig weghalen en afkoelen vooraleer ook die zouden ontploffen.

Het incident zorgt voor ernstige verkeershinder. De Stenenbrug over de Antwerpse Ring werd afgesloten voor alle verkeer en passanten, wat ook tot problemen leidt voor het tramverkeer. De weg is volledig versperd op de aansluiting van de E313 met de Ring richting Gent. Het verkeer moet omrijden via uitrit 2, Deurne. Dat leidt op zich tot verkeershinder in de omgeving van het Sportpaleis.

Op de Ring richting Gent is de rechterrijstrook versperd. Het verkeer staat vast vanaf Merksem. In de tegenovergestelde richting staat een lange kijkfile.

Bij het incident vielen geen gewonden.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER