Vlaams minister van Samenleven, Gelijke Kansen en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Samenleven, Gelijke Kansen en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). © Photo News

Somers wordt teruggefloten over praktijktesten

De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over de verdere aanpak van discriminatie op de arbeids- en woonmarkt. Er is geen sprake van praktijktesten, wel komt er een “academisch monitoringssysteem”. Over de praktijktesten was er heel wat onenigheid binnen de Vlaamse regering. Na een crisisberaad kwam de regering uiteindelijk tot een akkoord.

234 reacties

  • James Holden

    4 jaar geleden
    Ga zo door en binnenkort zal niemand nog het risico willen nemen om z'n eigendom te verhuren. Ik heb ook voor die keuze gestaan en ik heb eieren voor m'n geld gekozen en het appartement verkocht. Als eigenaar heb je niks meer te zeggen en het wordt alleen nog maar erger.
  • paul stockmans

    4 jaar geleden
    Een eigenaar van een pand moet aan een kandidaat huurder vragen een bewijs voor te leggen van zijn gezinstoestand,een loonuittreksel,en het adres/telefoonnummer van zijn vorige verblijfplaats! Indien deze gegevens positief zijn zal de eigenaar geen enkel bezwaar maken om het pand aan deze kandidaat te verhuren. Van discriminatie zal er dan ook geen sprake meer zijn!
  • Leo Mariën

    4 jaar geleden
    En waar zit de nieuwe voorzitter Mhr. Lachaert? Hij moet volgens mij snel ingrijpen of heel OVLD loopt van de rails.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Iedereen die handel drijft moet een vergunning hebben en raakt die kwijt als hij de voorwaarden en wetten niet naleeft. Voer dat ook in voor verhuurders. Het is bovendien een mooi tegengewicht voor de waarborg die de huurder moet ophoesten. En goede huiseigenaren die verhuren kunnen daar geen enkel probleem mee hebben. Huisjesmelkers wel.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    In Mechelen zijn er al voor minder in de Dijle gesprongen.