© BFM

© BFM

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Tramverkeer in Antwerpen zwaar verstoord na brand in metrostation Opera

Een relatief kleine brand heeft vrijdagavond voor grote hinder gezorgd op het Antwerpse tramnet. Zes medewerkers van De Lijn werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

dst

De brand was ontstaan in premetrostation Opera, dat momenteel buiten gebruik is wegens renovatiewerken. Zes medewerkers van De Lijn waren er aan het werk aan een machine, die om onduidelijke reden vuur vatte. Ze gingen de brand zelf te lijf en slaagden erin hem te blussen. Alle zes ademden ze wel te veel rook in, waardoor ze afgevoerd moesten worden naar het ziekenhuis.

De brandweer kwam ter plaatse en probeerde zo goed mogelijk te verluchten, maar de rook verspreidde zich door de tunnelkokers. Enkele reizigers kwamen al kuchend uit de stations en daarom werd het medisch interventieplan afgekondigd. Uiteindelijk bleek niemand er echter ernstig aan toe te zijn en dus werd het medisch interventieplan al snel weer afgeblazen.

De brand had wel grote hinder voor het tramverkeer tot gevolg. De rook reisde door de tunnelkokers tot premetrostation Astrid en ook de stations Meir en Diamant werden door de brandweer gecontroleerd. Ook het treinverkeer op de as noord-zuid werd kortstondig stilgelegd. De Lijn legde pendelbussen in om de reizigers op te vangen, onder wie ook de bezoekers van het Sportpaleis, die vrijdagavond The Lord of the Rings in Concert bijwoonden.

Kort na middernacht kon het tramverkeer opnieuw hervat worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer