Wolf ‘Billy’ test jaagpad langs Albertkanaal en gaat onder snelweg E313

De wolf die afgelopen week onder meer werd gesignaleerd in de omgeving van Duffel, Berlaar en Kessel is gespot op het jaagpad langs het Albertkanaal in Grobbendonk. Volgens de vzw Landschap betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een strategisch geplaatste cameraval dezelfde wolf op een onderdoorgang onder de E313. Het dier heeft onder natuurliefhebbers intussen de naam Billy gekregen.

jvh

Landschap wil niet te veel details kwijt over de exacte locaties omwille van de veiligheid van het dier. De vzw wil de info wel snel vrijgeven omdat ze de absolute zekerheid heeft dat wolf Billy zich intussen al weer elders bevindt, minstens voor korte tijd. Wolvenspotters langs het Albertkanaal zullen vanavond dus van een kale reis terugkeren.

De nieuwe beelden bevestigen wat we al lang weten, zegt de vzw, “wolven mogen dan schrik hebben van mensen, ze hebben absoluut geen schrik van menselijke infrastructuren. Integendeel zelfs, ze maken dankbaar gebruik van de infrastructuurwerken van hun grootste vijand om snel vooruit te komen in het landschap.”

De vzw Landschap, die het initiatief voor de campagne Welkom Wolf nam, liet eerder al weten dat de wolf in kwestie allicht een jong mannelijk exemplaar is dat rondzwerft op zoek naar een vast leefgebied. Wolven kunnen tot tientallen kilometers per nacht afleggen, maar blijven soms ook wat langer in eenzelfde omgeving vertoeven. Wie denkt wolf Billy of een andere wolf gespot te hebben, kan dat melden via het Meldpunt op de website www.welkomwolf.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer