ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Ouderenzorg “onvoldoende voorbereid” op nieuwe coronagolf: 1 op 4 woonzorgcentra heeft nog steeds tekort aan beschermingsmiddelen

We hebben te weinig geïnvesteerd in de ouderenzorg en we zijn onvoldoende voorbereid op een nieuwe coronagolf. Dat is de conclusie van de Belgische Federatie voor Zorgkundigen (BEFEZO) na een bevraging eind mei bij iets meer dan 1.000 zorgkundigen. 

2 reacties

  • Dominique Hermys

    4 jaar geleden
    Ik heb gewerkt als zorgkundige. Besparen, besparen op alles en nog wat. Lakens, incontinentiemateriaal en zoveel meer. Had een masker aan bij griep omdat ik geen griepvaccin mocht hebben. Mijn chef vroeg me toen of ik dat bleef dragen tot ik met pensioen was???? Wie geen vaccin kreeg moest een masker aan doen. En dat in een ocmw rusthuis. Begrijp heel goed dat er daar veel corona besmettingen waren.
  • Christian Eeckhout

    4 jaar geleden
    Dit is het actuele “ gedrag ?” in dit land. Voor de meesten “behalve bepaalde enkele bevoorrechte ? “ categorieën, werken tot gij erbij neervalt en volle bak belastingen betalen. Eens men behoudens de hogervermelde categorie, economisch niet meer als rendabel aanschouwd worden, dan blijken wij steeds meer als lastposten edg. aanschouwd en behandeld te worden!