Burgemeester Geraardsbergen reageert bijzonder scherp op schrappen Muur in Ronde van Vlaanderen: “Slag in het aangezicht”

WielrennenDe Muur van Geraardsbergen verdwijnt dit najaar uit het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) vernam het nieuws via de media en reageert scherp bij VTM Nieuws. “Ik vind dit een slag in het gezicht van gans wielerminnend Vlaanderen.”

12 reacties

  • Meert Dominique

    4 jaar geleden
    Het is toch godgeklaagd. Iedereen zegt dat het wielrennen op de weg een nieuwe financieringssysteem nodig heeft. Dat het geld enkel van sponsors komt is niet leefbaar. Als Vandenhaute hier iets aan wil veranderen is het ook niet goed. Daarbij een echte RVV start in Gent op de Korenmarkt en komt aan in Brugge zonder Muur. De Muur van Geraardsbergen was voor de jaren '60 maar sporadisch in het parcours opgenomen. Van 'traditie' gesproken.
  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Ja Guido gierigheid bedriegt de wijsheid! Groot gelijk dat ze de muur vermijden. Gratis reclame en overvolle horeca heeft zijn prijs, uw dorpsgenoten zullen uw gierigheid weten te appreciëren!
  • Jean Pierre Buelinckx

    4 jaar geleden
    Volgens goed ingelicht bronnen zou de Ronde 2020 door het Lottopark in Anderlecht rijden om er zo via de Theo Verbeecklaan en het De Lindeplein het tentendorp op de Kwaremont te bereiken. Ook in het stadion komen VIP-tenten en reuze tv-schermen .De wijken Scheut , het Rad en Neerpede zouden wel moeten betalen om de renners doorheen hun straten te laten rijden
  • Jan Verheyen

    4 jaar geleden
    Sinds Wouter Vandenhaute de plak zwaait is De Ronde niet meer wat ze was. Het sportieve is allang niet meer de hoofdzaak, geld van de VIPs echter wel, zie maar het rondjes draaien op en rond de Kwaremont.
  • frans ornelis

    4 jaar geleden
    de ronde is toch al voor het geld onthoofd met de start in antwerpen en geen doortocht meer in west vl dat is de degradatie van de ronde en zo in alles is het alleen geld dat telt het sportieve is maar bijzaak