Peter De Roover (N-VA) voor de aanvang van de superkernmeeting.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter De Roover (N-VA) voor de aanvang van de superkernmeeting. © BELGA

Waarom N-VA deze keer de steunmaatregelen niet goedkeurde: “Het dralen is genoeg geweest”

De superkern bereikte na vijf uur vergaderen een akkoord over een tiental steunmaatregelen. Maar de ongeziene regeringsformule eindigt met 9 en niet met 10 partijen, want N-VA haakt af. “Opnieuw honderden miljoenen uitgeven zonder een blik te werken op het kostenplaatje is niet meer serieus. De tijd is meer dan rijp voor een volwaardige regering.”

47 reacties

  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    De vlaamse openvld zijn Belgie aan het vernietigen ! Je moet de schuld niet op de Walen steken, jij zou ook ja zeggen als je gratis geld kreeg. Een regering zonder legitimiteit is er een puinhoop van aan het maken en ze weten het ook. Maar den opkuis is voor een ander, later. Wraakroepend !
  • De Waarheid

    4 jaar geleden
    Het N-VA bashen kunnen jullie toch niet laten precies, ook al hebben ze hier overschot van gelijk. Het gewone volk zijn diegenen die het gelag gaan betalen, als jullie dat niet zien kan je beter je mond houden!
  • Peter Nols

    4 jaar geleden
    NVA is weeral eens gaan lopen, nu kunnen ze weeral volop in oppositiemodus in de hoop wat VB-stemmen terug te halen. Maar voor een degelijk beleid kan je ze niet gebruiken.
  • Nadine Huldemont

    4 jaar geleden
    Als Nva nu gaat dralen, dan komen er nieuwe verkiezingen en dan verliest de NVA de helft van hun postjes. Daarom nu niet meer dralen, snel een nieuwe regering dan kunnen ze nog 4 jaar potverteren.
  • Etienne De Rouck

    4 jaar geleden
    NVA plaatst zich terug buitenspel. Marrakesh 2.0?