AFP
Volledig scherm
© AFP

Afrikaanse landen willen debat over racisme bij VN-Mensenrechtenraad

De Afrikaanse landen hebben vandaag de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties opgeroepen een spoeddebat over racisme en politiegeweld te organiseren. De ambassadeur van Burkina Faso bij de Verenigde Naties in Genève, Dieudonné Désiré Sougouri, doet de oproep in een brief in naam van de 54 landen van de Afrikaanse groep. 

7 reacties

  • Henri Dederen

    4 jaar geleden
    Ga eerst eens na hoe in Afrika stammen elkaar uitgemoord hebben en nog steeds uitmoorden om aan de macht te komen of te blijven.
  • Benoni Vanstaen

    4 jaar geleden
    Ja de helft zijn dictators, en zij gaan eens zeggen hoe men racisme moet aanpakken of beter de mensenrechten respecteren. Maar de G9 ziet al die dictators regeren in een democratie.
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Een debat bij de VN Mensenrechtenraad is groot tijdverlies. Hiermee verandert er (met alle respect) niks aan de doorsnee "mentaliteit" van Afrikanen en Europeanen. Dat botst voor sommige mensen onvermijdelijk maar wie zich aan die andere mentaliteit stoort, wordt als racist gerangschikt. In een huwelijk kan men tenminste de echtscheiding aanvragen als men zich over "andere mentaliteit" beklaagt :-)
  • Patrick Rasschaert

    4 jaar geleden
    Gaan ze ook in dat spoedberaad een resolutie laten stemmen waarbij plunderingen en geweld door betogers ten strengste wordt veroordeeld en gaan ze ook een resolutie stemmen waarbij ordehandhavers en hulpdiensten ongemoeid hun werk kunnen doen zonder gemolesteerd te worden?
  • Luc Uytterhoeven

    4 jaar geleden
    Ik hoop dat men racisme in zijn geheel aanpakt en niet alleen "zwart-blank". Iedereen is racitisch maar niet iedereen uit het en is verdraagzaam.