zaterdag 13 juni 2020 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Davinia Vanmechelen tekende een contract van één jaar met een extra seizoen als optie. standard

Vrouwenvoetbal

“Ik besef dat je in het damesvoetbal nog zal moeten werken na je carrière”

Superleague - Standard

Davinia Vanmechelen (20) heeft nu al voor een van de meest opvallende transfers in het Belgische damesvoetbal gezorgd. Na enkele seizoenen in het buitenland keert de Landense terug naar het oude nest. De Red Flame tekende bij Standard een contract van één jaar met een extra seizoen als optie.

Apetrots kondigde Standard de terugkeer van chouchou Davinia Vanmechelen (20) aan. De Landense lanceerde er haar carrière en groeide op korte tijd uit tot één van onze belangrijkste Red Flames. Via Luik kende de polyvalente nummer tien een korte, maar meer dan geslaagde tussenstop bij KRC Genk Ladies. Vervolgens realiseerde ze een absolute droomtransfer naar PSG. Een leerrijk avontuur, maar dat niet helemaal uitdraaide zoals gehoopt. Een uitleenbeurt aan PSV en later een vast contract bij FC Twente brachten Vanmechelen het voetbalplezier weer terug. En toch beproeft de Red Flame haar geluk nu opnieuw in de Belgische competitie. “Ik heb zeer goede herinneringen aan Standard”, opent Vanmechelen. “Ik heb wel even getwijfeld, want had nog andere aanbiedingen. Onder meer van clubs uit Nederland. Ook bij Twente kon ik blijven, maar ondanks de goede commentaren voelde ik me niet helemaal thuis op de positie zes. Ik wil beslissend zijn, op de nummer tien spelen.” Ook ex-club KRC Genk Ladies polste naar haar diensten. “Ik heb veel contact gehad met het bestuur, maar omdat er ginds heel wat speelsters vertrekken, ben ik toch afgehaakt.”

Syntra

De grootste club die zich echter meldde, was de Franse topclub Bordeaux. “Maar door de coronacrisis heb ik wat schrik gekregen en even zekerheid ingebouwd. Ik heb nog contact met speelsters van PSG en die hebben in de lockdown drie maanden helemaal alleen op een appartementje gezeten. Dat risico wilde ik niet lopen. Bovendien heeft corona me nog meer doen beseffen hoe belangrijk mijn familie en vrienden zijn. Ik wil alle verloren tijd met hen nu kunnen inhalen.” De Landense kreeg een profcontract bij Standard, maar zal het combineren met een jaaropleiding aan Syntra. “Ik weet nog niet wat ik zal volgen, maar ik besef dat je in het damesvoetbal nog zal moeten werken na je carrière.”

Landstitel

Bij Standard zal Vanmechelen opnieuw een van de voortrekkers worden, op haar geliefde positie 10. “Ik voel veel vertrouwen en dat heb ik nodig. Ik zal terug zonder stress op het veld verschijnen en mijn ding kunnen doen: assists geven en goaltjes meepikken.” In Luik zal de middenveldster opnieuw samenwerken met haar trainers uit het verleden. Een succesverhaal. “Ik kreeg ook voortdurend sms’jes van speelsters om mij te overhalen. Dat is leuk natuurlijk. Sanne Schoenmakers wilde zelfs niet bijtekenen voor ik toegezegd had.” (lacht) Als een stap terug ziet Vanmechelen haar transfer niet. “Ik heb er ook over gebabbeld met bondscoach Ives Serneels. Het geluk van een speelster is ook belangrijk. Het doel met Standard is de concurrentie aan te gaan met Anderlecht. Als Vanmechelen zich opnieuw onmisbaar kan maken in Luik, zullen nieuwe buitenlandse aanbiedingen allicht snel volgen. “Mijn toekomstdoel blijft om in een sterke competitie te kunnen spelen. Spanje zou me wel liggen.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws