Nederlandse danseres houdt mooi afstand in drie (!) meter brede tutu

Met een tutu van maar liefst zo’n drie meter doorsnee, om aan alle kanten anderhalve meter afstand te houden, danste Kira Hilli van Het Nationale Ballet door de straten van Amsterdam. De speciale choreografie kreeg de titel “Safe Distance Ballet” mee.

tact

“Loodzwaar was het”, zei Hilli. Want terwijl ze lange tijd niet zo intensief had gedanst door de coronacrisis, woog het gevaarte - voor de gelegenheid van spijkerstof - ook nog eens vele malen meer dan een gewone tutu. Daarbij vergde de rok andere bewegingen dan normaal. “Het was een pure schok voor mijn lijf”, vertelde de Finse aan het Nederlandse persbureau ANP.

Maar ze genoot van het “opwindende” avontuur. “Eindelijk weer echt dansen, in het openbaar, dat is wat ik wilde. Ik kan het gevoel gewoon niet beschrijven. Het stemde me ook hoopvol”, zei Hilli.

Ze danste met een mannelijke partner, Manu Kumar, die in de film van huis gaat en mensen ontwijkt op weg naar het theater waar hij samen met Hilli op het podium danst. Volgens choreograaf Remi Wörtmeyer maakte de enorme afmeting van de tutu de dansers extra creatief in navigeren en passeren, dingen waarmee we nu allemaal te maken hebben.

bekijk ook

Ballerina danst Zwanenmeer op straat tijdens lockdown

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer