Fotomontage HLN
Volledig scherm
© Fotomontage HLN

BBC krabbelt al terug: omstreden aflevering ‘Fawlty Towers’ komt weer online

TVDe inmiddels beruchte ‘Don’t mention the war’-aflevering van sitcom ‘Fawlty Towers’, die vrijdag nog offline werd gehaald vanwege ‘racistische uitlatingen’, zal binnenkort weer te bekijken zijn. Dat maakt UKTV, de Britse streamingdienst in handen van de BBC, bekend in een verklaring. Het verwijderen van de bewuste episode lokte heel wat reacties uit, met onder meer hoofdrolspeler John Cleese die zijn ongenoegen liet blijken. 

23 reacties

  • Rudy Fosselle

    4 jaar geleden
    En zo wordt 'racisme' het meest uitgeholde en van alle betekeniscontext ontdane woord. Na het wissen van de geschiedenis (standbeelden) probeert men nu ook al cultureel erfgoed te censureren. Een ideale voedingsbodem voor... racisme. In zijn echte betekenis.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Is humor van de bovenste plank. Britten zijn daar het beste in. Achter alles zoekt men tegenwoordig racisme, de balans is totaal versleten.
  • Jos Verelst

    4 jaar geleden
    Je kunt en moet tegen racisme zijn maar de huidige BLM beweging is gekaapt door een stelletje linkse rakkers die er alles aan doen om de samenleving zoveel mogelijk te ontwrichten. Voor een keer heeft Johnson gelijk.
  • Marc Van Den Berghe

    4 jaar geleden
    Eindelijk, een beetje respect is hier dan ook op zijn plaats. Proficiat.
  • luc rombauts

    4 jaar geleden
    is nu echt iedereen gek geworden? hang onder die Leopold een bord "moordenaar" en alles is toch opgelost.