De Australische ambassade in Peking. China is de belangrijkste handelspartner van Australië, maar de relatie tussen beide landen heeft de afgelopen jaren een stevige deuk gekregen. Onlangs nog liep de spanning op nadat Canberra een onafhankelijk onderzoek vroeg naar de aanpak van Peking van de coronacrisis.
Volledig scherm
De Australische ambassade in Peking. China is de belangrijkste handelspartner van Australië, maar de relatie tussen beide landen heeft de afgelopen jaren een stevige deuk gekregen. Onlangs nog liep de spanning op nadat Canberra een onafhankelijk onderzoek vroeg naar de aanpak van Peking van de coronacrisis. © AP

Australiër ter dood veroordeeld in China voor smokkelen van drugs

In China is een Australiër ter dood veroordeeld voor het smokkelen van drugs. Dat heeft de volksrechtbank van Guangzhou beslist. Cam Gillespie werd volgens de Chinese media in 2013 opgepakt met meer dan 7,5 kilogram methamfetamine in zijn bagage toen hij op het vliegtuig wilde stappen in de Chinese stad Guangzhou. De rechtbank heeft ook beslist dat zijn persoonlijke bezittingen allemaal in beslag worden genomen.

3 reacties

  • Ludo Wouters

    4 jaar geleden
    Wanneer hij een "beroepssmokkellaar " is dan is het een gepaste straf. Je weet dat je in bepaalde landen de doodstraf krijgt wanneer je drugs binnen smokkelt.
  • Danny De paepe

    4 jaar geleden
    In feite, zijn alle drugdealers, moordenaars. Hoeveel medelijden moet je dan hebben? Zij hebben geen medelijden met hun slachtoffers.
  • Stephan Priem

    4 jaar geleden
    Dat is pas war on drugs, doodstraf, ellelange gevangenis straffen met dwangarbeid. Daar kan ons softe justitie nog iets van leren.