© Photo News

“Bundesliga verliest 150 miljoen euro aan tv-inkomsten”

Vanwege de coronapandemie grijpen de clubs uit de eerste en tweede Bundesliga in Duitsland komend seizoen naast 150 miljoen euro aan inkomsten uit televisierechten, zo meldt Kicker zaterdag op basis van een brief van de financiële commissie van de Duitse Voetballiga DFL aan de 36 profclubs die het Duitse blad heeft kunnen inkijken.

In het huidige mediacontract incasseren de clubs nog 1,35 miljard euro per seizoen voor de tv-rechten, voor volgend seizoen zou dat bedrag dalen tot 1,2 miljard euro, aldus Kicker.

Door de stopzetting van de Bundesliga vanwege de coronapandemie dreigden heel wat clubs enkele maanden geleden in financiële ademnood te komen. Om dat te voorkomen, werd er eind april een akkoord bereikt tussen de DFL en de mediapartners, wat betreft een gedeeltelijke vooruitbetaling van de nog verschuldigde tv-rechten voor het huidige seizoen. Zo kon er al 51 miljoen euro onder de clubs verdeeld worden, na het seizoenseinde volgt er nog eens 200 miljoen euro. Voorwaarde daarbij was wel dat er opnieuw gespeeld zou worden, weliswaar achter gesloten deuren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer