REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Extreemrechtse demonstranten die standbeelden willen “beschermen” slaags met politie in centrum Londen

In Londen is het vandaag tot rellen gekomen tussen ordediensten en manifestanten. De politie was massaal aanwezig in het stadscentrum om rellen te voorkomen tussen Black Lives Matters-demonstranten en tegenbetogers die op de been waren gekomen om “standbeelden te beschermen” tegen mogelijke vernielingen. De politie probeerde de groepen ver van elkaar gescheiden te houden, maar moest toch verschillende keren chargeren tegen de extreemrechtse tegenbetogers die ondanks een verbod toch naar Trafalgar Square waren getrokken.

32 reacties

  • Rudy Steyleman

    4 jaar geleden
    Het blm thema is voor de politiek de ideale afleidingen van de Corona blunders. Maar eigenlijk gaat Corona relance en blm over hetzelfde: het volk pikt de enorme ongelijkheid tussen arm en rijk niet langer. Er moet meer geluk gelijkheid komen. Benieuwd naar de nieuwe verkiezingen. Partijen die voor meer gelijkheid zijn zullen winnen. Links en VB dus.
  • Tom Der Kinderen

    4 jaar geleden
    Dit is wat er overal in Europa zal gebeuren en de “protesteerders” die BLM gebruiken om rellen te veroorzaken gaan aangepakt worden en steeds harder maar dit was tenslotte wat ze wilden niet?
  • Yolande MARIS

    4 jaar geleden
    Ik heb geen voeling met extreem rechts,maar ik ben wel blij dat tenminste iemand het erfgoed van een land beschermt,dit zou de taak van de politiek moeten zijn maar zij verloochenen hun land.Wat nu gebeurt zijn geen betogingen meer,het is een opstand tegen de westerse beschaving.De politie die onze bevolking moet beschermen worden onderuitgehaald door populistische burgemeesters .Deze hebben veel te veel macht gekregen velen regeren hun stad als echte despoten.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Twee groepen staan tgo elkaar maar als er een gemeenschappelijke vijand opduikt, vanuit het buitenland bv, gaan ze er samen tegen aan. Daar ben ik zeker van. Liever een standbeeld, dan een een winkel of een bushokje; in feite dienen standbeelden om vroeg of laat tegen de grond te gaan. Dat is ook geschiedenis.
  • Yvonne Mercier

    4 jaar geleden
    Grappig hoe men direct spreekt over extreemrechts, maar nooit over extreemlinks ook wel diegene die meedoen aan de BLM-betogingen...