Het vaccin wordt ontwikkeld door de universiteit van Oxford en medicijnenfabrikant AstraZeneca.
Volledig scherm
Het vaccin wordt ontwikkeld door de universiteit van Oxford en medicijnenfabrikant AstraZeneca. © Photo News

Vier Europese landen kopen 300 miljoen dosissen van nog onafgewerkt Brits vaccin, De Block: “Niet verstandig om apart te onderhandelen”

Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië kopen 300 miljoen dosissen van een Brits vaccin dat tegen het coronavirus zou kunnen beschermen. Dat meldt de Nederlandse minister van Volksgezondheid. Ze willen de gereserveerde partij verdelen over de Europese Unie. Het middel moet wel nog verder getest worden. “Zo versnipper je alles opnieuw en verzwak je iedereen: het overkoepelend initiatief van de Commissie maar ook je eigen positie”, stelt minister van Volksgezondheid Maggie De Block in een reactie.

22 reacties

  • Jan Leplae

    4 jaar geleden
    Begrijp het allemaal niet goed . . ik citeer ' De eerste tests op mensen zijn al gedaan en de uitkomsten daarvan worden binnenkort verwacht. Aanvankelijk waren er hoge verwachtingen van het vaccin, maar die zijn wel wat getemperd sinds proeven met apen tegenvielen '. Dus samen gevat. Men had hoge verwachtingen . . Of het enig nut heeft voor de mens ,weet men nog niet. En bij proefdieren ( Apen ) ,viel het resultaat tegen. Wat doet men dan ? ? Massaal dit vaccin kopen ! ?
  • Robert Weers

    4 jaar geleden
    Deze landen nemen gelukkig het voortouw en financieren zo de versnelde productie van een mogelijk vaccin. Overigens wordt het vaccin van Janssen/Johnson ook in o.a. Nederland gefabriceerd en door US en Europese landen, w.o. Nederland en Frankrijk meegefinancierd. Die De Block moet met haar geblunder echt haar mond houden!
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Niet verstandig apart onderhandelen zegt Maggie. Ze zijn met 4. Wachten op EU is nog dommer. Nederland heeft toch al meer bewezen dan België in heel deze crisis. En ze gaan nog steeds geen tekorten hebben. Ik hoop dat ze Vlaanderen willen kopen maar wie wil nu bedrijf met te veel schulden.
  • JOHAN DE MOL

    4 jaar geleden
    Gelukkig hebben wij minister De Block, we kunnen rustig op beide oren verder slapen, zoals steeds zorgt ze voor ons zoals het een minister van volksgezondheid beaamt...
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Europa als één blok, gaan we dat ooit meemaken?