AFP
Volledig scherm
© AFP

Betogers en ordediensten clashen bij demonstratie tegen racisme en politiegeweld in Parijs

15.000 mensen verzamelden zich vandaag in de Franse hoofdstad Parijs om te demonstreren tegen politiegeweld en racisme. De ordediensten hebben wel verhinderd dat de stoet zou vertrekken van op de Place de la République naar de Place de l’Opéra hoewel de optocht eerst was toegelaten. In de late namiddag waren er confrontaties tussen de politie en de demonstranten. De politie moest traangas inzetten nadat er met projectielen gegooid werd.

22 reacties

  • Jef joossens

    4 jaar geleden
    Als ik hier in de reacties lees Floyd had dit niet gewild dan draait men maag letterlijk rond. De mensen weten gewoon niet over wie ze spreken. Wel die Floyd was een misdadiger die juist ( lees goed!! ) voor de vijfde maal uit het gevang kwam voor een gewapende overval deze keer, waarbij hij zen revolver op de buik van een zwangere vrouw hield en haar ook nog had aangerand. Die word nu met afbeelding als afgod door velen op een Tshirt gezet. Die verhalen hoor je niet van de linkse media. SHAME!
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    De zwijgende burger denkt er het zijne of het hare over.
  • Gilles Standaert

    4 jaar geleden
    Een actie is een uiting van karakter, en karakter wordt gevormd door normen en waarden.
  • Luc Verhanneman

    4 jaar geleden
    Ik weet niet wat ik moet denken. In een normale democratie staat de politie in voor orde en naleving van de wetten. De laatste jaren is de democratie er vooral voor de rijken. Ik weet niet hoelang de mensen het onrecht nog moeten dulden maar hoe gaan ze het opnemen tegen gewapend gezag?? Via de stem in het stemhokje maar welke partij neemt het nog op voor de gewone man. Ik ben striestig en kijk ernaar maar hoelang nog.
  • Walter WOUTERS

    4 jaar geleden
    Dit is het begin van een wereldwijde revolutie, met de vermogensbelasting op komst en de tijd van de nieuwe Franse revolutie is aangebroken, geen enkel rijke zal gespaard blijven, arm tegen rijk en defensie zal de bevolking helpen tegen de corrupte politici....