© eva

Dak van Sint-Jan-de-Doperkerk in Herderen hersteld

Een gespecialiseerd bedrijf heeft onlangs dringende herstellingswerken uitgevoerd aan het lekkende zadeldak en aan een aantal dakgoten van de kerk van Sint-Jan de Doper in Herderen. Voor de betaling van deze hoognodige opdracht is het kerkbestuur gaan aankloppen bij de gemeente.

eva01

Dat de daken van Sint-Jan-de-Doperkerk van Herderen op diverse plekken lekten bleek uit een controle die vorig jaar werd uitgevoerd. Daarom gaf het kerkbestuur onlangs opdracht aan een gespecialiseerde aannemer om al de daken van de neogotische kerk - die dateert uit 1848 - grondig te inspecteren en de gebroken leien van het zadeldak en van de andere daken te vervangen. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om ook de dakgoten - en met name de naden - te controleren, te herstellen en te reinigen. Waar nodig werd ook de roofing vervangen.

Aan de opdracht hing een rekening van ruim 4.100 euro. Na de noodzakelijke herstelling van het losgeraakte torenkruis en vervanging van de haan twee jaar geleden - een werk dat ruim 15.000 euro kostte - is dit opnieuw een behoorlijke hap uit het budget van het Sint-Jan de Doperkerkbestuur.

Het bestuur ging dan ook aankloppen bij het schepencollege, dat straks aan de gemeenteraad zal voorstellen om als gemeente bij te springen met een speciale investeringstoelage. Op die manier wordt het waardevolle religieuze erfgoed van Riemst behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer