Beloftevolle renner moest door hartritmestoornissen stoppen met koersen: “Er is meer dan koers, mijn werk bij Mediamarkt is mijn nieuwe passie”

© kkv

© Marc Van Hecke

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Eind mei zakte Jesper Yserbijt uit Harelbeke in elkaar na een wielerwedstrijd. Hij kreeg een hard verdict: Jesper zou nooit meer koersen. Zeven maanden later blikt hij terug. “Ik ben net opnieuw geopereerd, maar het gaat goed” zegt hij. “Mijn werk is nu mijn passie.”

Peter Malaise

Wielrenner Jesper Yserbijt kroop in mei door het oog van de naald. Na een wielerwedstrijd voor beloften in Drongen zakte hij plots in elkaar. Hij moest gereanimeerd worden en werd enkele dagen in een kunstmatige coma gehouden. Onderzoeken toonden aan dat Jesper aan hartritmestoornissen lijdt.

“Vandaag gaat alles veel beter”, zegt hij. “Ik ben vorige week donderdag nog geopereerd. De dokters zeggen dat ik op de goede weg ben. Het wielrennen is voor mij gedaan, want zelf mag ik niet meer koersen van de dokters. Twee keer ben ik nog naar een wedstrijd gaan kijken, maar het doet te veel pijn om de koers te zien. De laatste keer was de cross in Ruddervoorde.”

Ook een job in de wielerwereld ambieert Jesper niet. “Nee, de koers is voorbij. Eens inspringen of helpen als verzorger of mecanicien zie ik wel zitten, maar een vaste job er in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen