Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block.
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block. © BELGA

Corona-ouderschapsverlof voor zelfstandigen verlengd tot eind augustus

Het corona-ouderschapsverlof voor zelfstandigen wordt verlengd tot eind augustus. De maatregel gold tot nu voor de maanden mei en juni, maar de ministerraad heeft die nu tot uitgebreid tot de zomermaanden. 

4 reacties

  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    Inderdaad, Julie en Carin, weer voor ouders die zelf voor kinderen hebben gekozen! Gepensioneerden daarentegen, hebben nog geen enkele tegemoetkoming gekregen, en zij betalen nog steeds de crisisbelasting sedert 1993, onder de mooie naam "solidariteitsbijdrage". Men zou denken dat de regering deze nu zou afschaffen, maar er is geen oog voor gepensioneerden in dit land! Dank, regering!
  • Paul Detandt

    4 jaar geleden
    Weer typisch Belgisch, de zelfstandige die bijna geen belastingen betaalt, lees : bijna nooit, krijgt weeral een deel van de koek. wat met de gepensionneerden met een schamel pensioentje die heel hun leven hebben afgedragen ? Het zijn altijd dezelfden die in hun vuistje lachen en verder profiteren.
  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Ik snap deze steun niet... was er geen corona moesten ze toch ook hun kind opvangen in de zomer die zelfstandigen.... welke zever... als je geen tijd heb om voor kinderen te zorgen tijdens vakanties als zelfstandige maak dan geen kinderen. Wat met alleenstaande die werken sommige 2 jobs om te overleven en hun kids eten en verzorging te geven.... die 6 regeringen moeten buiten
  • Julie Thys

    4 jaar geleden
    Waarom weeral tegemoetkomingen naar ouders... alleenstaande kan ik snappen,of mensen die een kind hebben met een handicap, die hebben zeker hulp nodig. Maar als je met 2 gaat werken.. leef niet boven uwe stand!! Zo ben ik opgevoed, en spaar dat je ne buffer hebt. Ik ben het beu.. ze blijven maar sinterklaas spelen.. heb je kinderen, zorgt er zelf voor!!