Ex-agent Garrett Rolfe voert een alcoholtest uit bij de 27-jarige Rayshard Brooks, vlak voor hij hem dodelijk verwondt.
Volledig scherm
Ex-agent Garrett Rolfe voert een alcoholtest uit bij de 27-jarige Rayshard Brooks, vlak voor hij hem dodelijk verwondt. © via REUTERS

Nieuwe dodelijke arrestatie: zwarte man in Atlanta overleden aan twee schotwonden in de rug

De zwarte Amerikaan Rayshard Brooks, die vrijdag (lokale tijd) door een agent werd doodgeschoten bij een fastfoodrestaurant in Atlanta, is overleden aan de gevolgen van twee schotwonden in zijn rug. 

6 reacties

  • Ibi Alaoui

    4 jaar geleden
    Oké de man was in fout, maar had de agent 2x moeten schieten in zijn rug. Hij had ook gewoon in zijn been kunnen schieten en dan was de man waarschijnlijk niet dood geweest.
  • Serge Prat

    4 jaar geleden
    zoals steeds, had hij gewoon geluisterd was er niets gebeurt. Al keur ik het wel af. Het word tijd dat men terug schrik krijgt van de politie als men iets mispeuterd heeft. Het gebrek aan respect voor politionele en andere ordediensten is een gevolg van de laksheid van het gerecht. Ik weet nog goed als men vroeger de strepen van de rijkswacht zag er vanalles open en dicht ging :p Daar viel ni mee te lachen zoals er vele dat nu wel doen met de politie
  • johanneke li

    4 jaar geleden
    de agenten treft geen schuld. in de video is duidelijk dat het de man zelf is die zich plots begint te verzetten en het gevecht aangaat met de agenten, je ziet hoe hij het taser wapen kan bemachtigen van de ene agent en dit op de andere agent richt en dat is het moment waarop die 2de agent zijn taser laat vallen en met zijn pistool schiet. je ziet ook hoe alles heel snel gebeurt dus die agent had niet de tijd om een weloverwogen schot te nemen. waarom koos die man om domweg te vechten?
  • Rudy Fosselle

    4 jaar geleden
    Een alcoholcontrole uitvoeren lukt voor sommige politieagenten nog net. Iemand doen stoppen die maar slechts enkele meters is kunnen ontsnappen met hun taser is natuurlijk al wat moeilijker. Daar hadden ze maar 1 oplossing voor: hem neerschieten in de rug. Dat is inderdaad moord.
  • Patrick Hoste

    4 jaar geleden
    Los van het feit dat er te vlug geschoten is toch nog even het volledige artikel lezen Francois. In slaap gevallen en de zodoende de ingang versperren, dronken achter het stuur en vooral een wapen van de politie ontvreemden en op hun richten. Echt onschuldig lijkt hij me niet.