rv
Volledig scherm
PREMIUM
© rv

“Zo’n groot bedrag was onbespreekbaar”: waarom België na de vernietiging geen nieuwe voorraad mondmaskers aanlegde

Uit documenten die De Morgen kon inkijken blijkt dat het kabinet-De Block aandrong bij de administratie om werk te maken van een strategische voorraad met onder andere mondmaskers. Ook de Hoge Gezondheidsraad hamerde daarop. Het strandde echter op de kostprijs en een regering in lopende zaken. 

37 reacties

  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Had dit in handen geweest van de PS dan waren er zeker mondmaskers gekomen mits een beetje room voor de aanbrenger en partijkas. Niet vervangen maskers heeft vele doden gekost en die verantwoordelijke lopen nog los met dikke smile. Dikke doofpot.
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Als onze nieuwe F35 straaljagers maar op tijd worden geleverd. Dan pas zijn we safe.
  • Jonathan Dekeyser

    4 jaar geleden
    Raf Peeters, als dat waar is (loods met mondmaskers moest vrijgemaakt worden voor asielzoekers) dan is dit een grote schande. Het is de verantwoordelijkheid van de politici om de echte waarheid openbaar te maken. Desnoods afdwingbaar via een parlementaire onderzoekscommissie. Dergelijke feiten horen niet in de doofpot.
  • leen hanssens

    4 jaar geleden
    Ben vanmorgen het gratis mondmasker gaan halen in de apotheek. Je kan het zelfs niet op de neus een beetje vastdrukken, in anderen is er een fijn metaal aanwezig, in deze niet. Wassen op 30 graden, ik had beter verwacht.
  • Marcus Camps

    4 jaar geleden
    Wat een amateurisme. Een strategische voorraad is essentieel uiteraard. Maar waarom betaal je daarvoor niet een bedrag aan erkende fabrikanten en importeurs om een strategische minimum voorraad aan te houden ? Dat kost zo goed als niets. Het zit bovendien al direct in het distributiekanaal indien nodig.