© Beerschot

© BELGAIMAGE

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dario Van den Buijs naar het Kiel: “Mijn band met Beerschot heeft meegespeeld in mijn keuze”

Wat vorige week al in de lucht hing, werd vandaag officieel bevestigd: Dario van den Buijs zette zijn handtekening onder een contract bij Beerschot. De 24-jarige centrale verdediger, geboren en getogen in Lier, was einde contract bij Heracles Almelo en genoot de interesse van een handvol eersteklassers uit België en Nederland. Hij koos uiteindelijk voor Beerschot. Van den Buijs tekende op het Kiel een contract voor drie seizoenen.

kofr

LEES OOK. Beerschot voetbalt weer, met drie nieuwe gezichten op eerste training

Jong, linksvoetig, een uitstekende mentaliteit én transfervrij. Van den Buijs was gegeerd wild op de transfermarkt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat heel wat Belgische en Nederlandse eersteklassers de voorbije weken naar de diensten van de 24-jarige verdediger hebben gehengeld. Zondagavond hakte hij de knoop door en zette hij zijn handtekening onder een driejarige verbintenis bij Beerschot, de club van zijn hart.

“In mijn vriendenkring hebben altijd Ratten gezeten. Bij de kampioenenmatch in eerste provinciale stormde ik zelf nog mee het veld op. Die band en de uitstraling van Beerschot hebben zeker meegespeeld in mijn keuze. Maar nog belangijker is de sportieve ambitie. Het totaalplaatje klopt”, vertelt Van den Buijs op de clubwebsite.

“Het klopt dat er gesprekken zijn geweest met ploegen uit 1A, maar de uitdaging en het project op het Kiel staan me enorm aan. Het eerste contact dateert al van enkele maanden geleden. Ik werd hier meteen ontvangen door een reeks van leden van het bestuur en de technische commissie. Dat heb ik zelden meegemaakt en gaf me onmiddellijk een goed gevoel. Ik was al gecharmeerd door Beerschot, maar vanaf die dag nog iets meer”, motiveert Van den Buijs zijn keuze. Hij zal bij Beerschot de concurrentie moeten aangaan met Pierre Bourdin, die sinds de aanstelling van Hernan Losada als T1 ad-interim steevast als linksvoetige centrale verdediger naast Frédéric Frans en Denis Prychynenko werd geposteerd in het 3-5-2 systeem van de Argentijn.

Vijf seizoenen in Nederland

Dario Van den Buijs is de zoon van oud-voetballer ‘Stakke’ Van den Buijs, die in 1996 zijn voetbal-carrière afsloot bij Germinal Ekeren en tien jaar geleden nog assistent-trainer was van Glen De Boeck en Jacky Mathijssen bij Germinal Beerschot. Dario is een jeugdproduct van Club Brugge. In 2015 ging hij op zoek naar speelminuten en die vond hij toen in de Nederlandse tweede afdeling, bij FC Eindhoven. Twee jaar later haalde Eredivisionist Heracles hem daar weg.

In zijn eerste seizoen in Almelo speelde Van den Buijs - geplaagd door blessures - slechts tien officiële wedstrijden. Het jaar nadien werd Van den Buijs een vaste waarde en haalde hij met Heracles de play-offs voor een Europa Leagueticket, waarin Utrecht uiteindelijk te sterk was. Het voorbije seizoen zette trainer Frank Wormuth hem steeds vaker op de bank. Toch wilde Heracles zijn vicekapitein graag langer aan boord houden, de speler zelf voelde dat het tijd was voor een nieuwe stap.

En zo werd Van den Buijs de eerste zomertransfer van Beerschot. Hij trainde vandaag meteen voor het eerst mee in het Olympisch Stadion. “Wij blijven bouwen aan een sterke en brede kern”, klinkt het bij een trotse voorzitter Francis Vrancken. “Een jonge Belgische verdediger met ervaring op het hoogste niveau past in onze ploeg en bij onze filosofie. We gaan geen zotte dingen doen maar doordacht en gericht transfereren op de lange termijn.”

© Photo News

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners