Peter Hilz
Volledig scherm
© Peter Hilz

Schuldeisers nemen Hema over, eigenaar Boekhoorn wordt zo buitenspel gezet

Hema heeft een akkoord bereikt met schuldeisers over het verlagen van de schulden. Volgens het winkelbedrijf betekent de overeenkomst dat obligatiehouders in ruil voor het verlagen van de schuld alle aandelen in handen krijgen. Door de regeling neemt de schuldpositie van Hema met 450 miljoen euro af tot 300 miljoen euro. De rol van miljardair Marcel Boekhoorn, die Hema in 2018 overnam, is daarmee voor nu uitgespeeld.

7 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    Blijkbaar is het (NIET) gemakkelijk om een nucleaire bom vennootschap op te richten. Welke vrije beroepssoldaten staan altijd paraat om munitie en strategieën te leveren en hebben te grote banden met regeringsleden ?
  • Pierre Vaneylen

    4 jaar geleden
    Bedrijf maakt verlies CEO's verdienen miljoenen, net zoals bij Brussels Airlines en dan maar azen op subsidies.
  • Théo Langenaeken

    4 jaar geleden
    Schuldvermindering op kosten van ons allemaal. Eerst stond Blokker in nauwe schoentjes en nu HEMA er bij. Degelijke beheerders zijn dat ...
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Het enige dat bij de lokale Hema goed draaide was het ontbijt. Verder kocht amper niemand iets.
  • Hanne Vlaeminck

    4 jaar geleden
    ik vind Hema een heel fijne winkel, kwalitatieve kleding en verzorgingsproducten, leuke schoolspullen, hebbedingetjes, leuke jip en jannekespulletjes en vooral lekkere kruidnoten - ik hoop dat ze een doorstart maken, want die kruidnoten ga ik anders missen! Ik denk dat Emi geen kinderen heeft.