Drie vrachtwagens botsen in Destelbergen, file richting Gent

Een klapband zorgde de afgelopen weken ook al voor hinder op de E17 © gsd

Ter hoogte van Destelbergen zijn op de E17 deze ochtend drie vrachtwagens gebotst. Er staat vijf kilometer file richting Gent. Het is het zoveelste ongeluk op de werfzone.

jca

Rond 8u30 deze ochtend botsten de vrachtwagens op elkaar ter hoogte van het Oost-Vlaamse Destelbergen. Wat de precieze omstandigheden van het ongeval zijn, is nog niet geweten. De drie chauffeurs kwamen er vanaf met lichte verwondingen. De E17 werd door brokstukken en een lekkende lading lijm uit een van de vrachtwagens wel geblokkeerd en daarna zelfs afgesloten.

Zoveelste ongeluk

Het is al het zoveelste ongeval in enkele weken tijd op het stuk snelweg dat deels onderbroken wordt door een werfzone. Bij Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen laten ze weten dat de situatie continue geëvalueerd wordt. 'We plaatsen eerder al signalisatie die wijst op de snelheidsbeperkingen wanneer de werfzone benaderd wordt', zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen. 'We zullen binnenkort ook nog ribbelstroken aanbrengen die bestuurders attent moeten maken op de naderende snelheidsbeperkingen. De zone waarin geen cruise control mag gebruikt worden, wordt ook uitgebreid.' Syrin benadrukt dat het belangrijk is dat chauffeurs voldoende afstand van elkaar houden en hun snelheid matigen ter hoogte van Destelbergen.

Het verkeer richting Gent en Kortrijk wordt momenteel via een parallelweg omgeleid. Het Vlaams Verkeercentrum meldt dat daar al 5 kilometer file staat. U moet er een half uur bij rekenen.