Wegen en verkeer wil met ribbelstroken ongevallen op E17 vermijden

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal op drie plaatsen op de E17 ribbelstroken aanleggen om bestuurders te waarschuwen voor de werken aan het viaduct van Gentbrugge. Maandagochtend gebeurde opnieuw een ongeval met vrachtwagens, de voorbije weken gebeurden rondom de werfzone tal van ongevallen met zware voertuigen.

LEES OOK. Nog maar eens ongeval in staart van file op E17 richting Gent: lijm op de snelweg, hinder zal mogelijk nog lang duren

Het agentschap zegt dat de signalisatie rondom de werfzone volstaat, maar benadrukt dat bestuurders zich aan de snelheidslimiet moeten houden. Bij een routine-evaluatie werd maandagochtend wel beslist om ribbelstroken aan te leggen en bijkomende signalisatie aan te brengen om cruise-control uit te schakelen.

De ribbelstroken worden aangelegd op drie plaatsen op de E17 vanuit Antwerpen richting Kortrijk: net voorbij de parking in Kalken, net voorbij het op en afrittencomplex in Beervelde en voor de aansluiting van de R4 op de E17.

LEES OOK. Het wordt weer drukker op de weg: vrijdag drukste dag sinds start coronacrisis, vooral autoverkeer in weekend fors gestegen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen