Direct naar artikelinhoud
Voyeurisme

Seksfeestje La Brasa in Langemark: twee mannen veroordeeld voor voyeurisme

De opdrachtgever in de zaak is veroordeeld tot 7 maanden cel met uitstel, de fotograaf kreeg opschorting van straf.Beeld Henk Deleu

In de rechtszaak rond het seksfeestje in La Brasa in Langemark veroordeelde de rechtbank van Ieper twee mannen voor voyeurisme. De opdrachtgever in de affaire krijgt 7 maanden cel met uitstel, terwijl de fotograaf opschorting van straf kreeg. 

Op een avond in de zomer van 2018 verscholen zich twee mannen in de maïs en werden er foto’s gemaakt van een naaktfeestje bij zomerbar La Brasa in Langemark. Op de foto’s waren toenmalig schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert (Open Vld) en zijn echtgenote te zien. Een dag later raakten de foto’s wijdverspreid en kreeg de pers die in handen. Er volgde een onderzoek en er werden twee mannen voor de rechter gebracht voor onder meer voyeurisme. 

De opdrachtgever in de affaire is nu veroordeeld tot 7 maanden cel met uitstel, de fotograaf kreeg opschorting van straf. Een derde persoon, die rechtstreeks werd gedagvaard, werd vrijgesproken. De gewezen schepen krijgt een schadevergoeding van 1.250 euro, de zaakvoerder van La Brasa 250 euro.