Foto links ter illustratie, rechts Ann De Bisschop.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto links ter illustratie, rechts Ann De Bisschop. © Getty Images/Ann De Bisschop/nina.be

Corona heeft werknemers veerkrachtiger gemaakt: “Nu is het aan de werkgevers en de managers!”

Neen, de coronaperiode was allesbehalve een eitje. Maar ze heeft veel werknemers ook veerkrachtiger gemaakt. “We zijn meer gaan bewegen, gezonder gaan koken en hadden meer aandacht voor onze work-life balance”, zegt welzijnsexpert Ann De Bisschop (52). “Nu moeten we die gezonde gewoontes vasthouden. Voor bedrijfsleiders is het hoog tijd dat ze de werkplek stressvrij en gelukkiger maken." 

8 reacties

  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    Veel gezever. Iedereen moest een open workspace hebben, dat was trendy & cool ... Maar als je je eens moet verdiepen in iets .. dan is het dat niet werkbaar. Constante afleiding ... Maar de baas heeft direct een overzicht. Dat is het enige. Sommige gaan thuiswerken nog toelaten, maar het grote merendeel wil het absoluut niet ... Binnen een jaar zit het merendeel terug op kantoor
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Zolang de gouden kooi van een vast contract blijft bestaan, zijn werkgever en werknemer aan elkaar geketend. Als je gelijk wanneer zonder reden kan ontslagen worden, ben je niet vrij en zeker niet gelukkig. Werk voortaan met 'vrije' tijdelijke contracten, dwz met een looptijd en een vervaldatum. Dit perspectief in de tijd, geeft je meer vrijheid en macht tegenover de werkgever. Wees gerust: als iedereen content is, zal het arbeidscontract zeker verlengd worden. Zonder kosten en zware emoties.
  • Argus Vercauteren

    4 jaar geleden
    Werknemers zijn deels zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid (bewegen, voeding). Sommige werkgevers hebben de mond vol van fitnessen en sport op het werk, maar wie een huishouden te runnen heeft, heeft daar vaak geen boodschap meer aan. Het schoonmaken (ramen lappen, dweilen, stofzuigen...) is ook al een goede work-out. Niks dan voordelen: het kost niets en je verliest kilo's...
  • Mieke Thomas Jonas De Boey

    4 jaar geleden
    wij hebben ons personeel geen enkele dag laten stempelen. Wij hebben zelfs tijdens de uren en op veilige afstand laten bbqen met ons. Ik denk dat er ook af en toe aan de werkgever mag gedacht worden. Wij hebben al 3 maand geen loon opgenomen voor ons personeel. Wij bedanken hen meer dan voldoende. wij krijgen ook respect van hen in ruil maar er is een grens. Dus hou aub op met gezever van het stressvrij enz te maken. iedereen moet zich aanpassen. ons mannen en wij bazen.
  • Peter Knaap

    4 jaar geleden
    evenwicht tussen werk en prive is ver zoek