Gemeenschapsdienst voor meisje (17) dat werd opgepakt voor rellen in Brussel

© BELGA

Het 17-jarige meisje dat werd opgepakt omdat ze betrokken was bij de rellen in Brussel op 7 juni, is na haar verschijning bij de jeugdrechter vrijgelaten. Ze zal een gemeenschapsdienst moeten uitvoeren en er is een bemiddeling opgestart, zo meldt het Brusselse parket.

svg

De tiener zou op 7 juni op het Poelaertplein rechtstreeks hebben bijgedragen aan de ontwrichting van de betoging tegen racisme en politiegeweld. ‘Ze wordt ervan verdacht om een diefstal met braak te hebben gepleegd in de Food Corner op de Elsensesteenweg’, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. ‘Ze erkent de feiten en werd ter beschikking gesteld van de procureur des Konings.’

Het parket zal nu de jeugdrechter vorderen met de vraag om de jonge vrouw te plaatsen in een jeugdinstelling. Het meisje is gekend door de politiediensten maar heeft geen gerechtelijk verleden, aldus nog het parket.

Diefstal

De betoging, waaraan naar schatting 10.000 mensen deelnamen, verliep zonder problemen, maar mondde nadien wel uit in geweld en rellen. Her en der werden ook winkels geplunderd en de politie pakte 239 mensen op. In één geval ging het om een gerechtelijke aanhouding, een 23-jarige man, D.O., die verdacht wordt van een diefstal met braak. Die man moet op 7 augustus voor de correctionele rechtbank verschijnen.

‘Het onderzoek naar de feiten loopt nog steeds en meerdere identificaties zijn aan de gang’, voegt de parketwoordvoerder nog toe.