Nu al borrelinspiratie voor vrijdag: lekkere cocktails met pompelmoes in de hoofdrol
Deze vrijdag nodigen Het Laatste Nieuws en JOE heel Vlaanderen uit voor ‘De Anderhalve Meter Borrel’. Maar geen geslaagd feestje zonder iets deftigs in het glas. Haal je beste shakeskills maar boven, want wij geven je de hele week inspiratie voor de beste cocktails en mocktails, met telkens een ander zomeringrediënt in de kijker. Vandaag: roze pompelmoes.
Bitterheid kunnen we op elk feestje missen als kiespijn, maar voor de pompelmoes maken we graag een uitzondering. Zeker voor de roze variant, want die is het zoetst. Niet alleen zijn de vitamines C erin gezond, je zou er ook een energieboost van krijgen. Toch niet onbelangrijk op een feestborrel. In cocktails en mocktails komt hij dan ook goed tot zijn recht, als basis of als finishing touch.
COCKTAIL
Cold Brew met rum
Over de cocktail: Dit is er eentje voor koffieliefhebbers, met een kick. Perfect dus voor een energieke Anderhalve Meter Borrel. De pompelmoes zorgt voor de bitterzure toets. Een Cold Brew is niet gewoon een koffie over wat ijsblokjes. Er gaat traditioneel een lang proces aan vooraf waarbij gemalen koffie en koud water gedurende minstens 12 uur langzaam trekken. Het resultaat is een koude koffiedrank met een minder uitgesproken bittere smaak door het ontbreken van heet water tijdens het brouwen. Nescafé Dolce Gusto heeft cold-brewkoffie in instant capsules, maar je kan het ook zelf maken met een French press of in een glazen kan of grote pot. Begin er in dat geval tijdig aan, bij voorkeur de avond voordien en in voldoende hoeveelheden.
Dit heb je nodig voor 1 glas
roze pompelmoes
50 ml dragon infused Don Papa rum (in de betere drankenhandel)
1 Nescafe Dolce Gusto Cold Brew Capsule (of 150 ml zelfgemaakte cold-brewkoffie, als je geen Dolce Gusto-machine hebt)
15 ml yuzusap (Japanse citroen)
25 ml citroengrassiroop
bruiswater
ijsblokjes
Zo maak je hem
1. Vul een cocktailshaker met ijsblokken en doe hetzelfde met een groot cocktailglas of gin-tonicglas zodat dit al kan afkoelen.
2. Snij met een dunschiller een stuk schil van de roze pompelmoes en ga hiermee over de rand van het glas. Heb je geen dunschiller, neem je gewoon een schijfje pompelmoes.
3. Giet met behulp van een jigger of cocktailmaatje 50 ml van de rum, 25 ml van de siroop en 15 ml yuzusap in de shaker.
4. Doe de coldbrewkoffie even in een apart glas over ijsblokjes en giet het daarna over in de shaker.
5. Shake alle ingrediënten kort maar krachtig.
6. Neem de strainer (zeefje) om de ijsblokjes tegen te houden en giet de cocktail in het met ijsgevulde glas
7. Voeg hier een heel klein scheutje bruiswater aan toe. Niet te veel, want dan verlies je de kracht en de pit van je cocktail.
8. Afwerken kan je met de schil of een schijfje roze pompelmoes.
MOCKTAIL
Vivace Vivace
Over deze cocktail: heel makkelijk te maken en instant zomers, door de tropische toetsen en de citrussmaak van pompelmoes. De basis van deze creatie is de Martini Non-Alcoholic Vibrante, het gloednieuwe zeroproof aperitief van het Italiaanse cultmerk, met een vleugje bergamot. Helemaal klaar voor een feestje zonder kater!
Dit heb je nodig voor 1 glas
50 ml Martini Non-alcoholic Vibrante (o.a. bij Colruyt, Delhaize, Carrefour en AH)
1 passievrucht
50 ml vers rozepompelmoessap
gemberbier
ijs
Zo maak je hem
1. Vul een hoog glas met ijs.
2. Snijd de passievrucht in tweeën en lepel de pulp van een helft in het glas.
3. Doe er de Martini Non-Alcoholic Vibrante en het verse pompelmoessap bij.
4. Top af met gemberbier.
5. Roer voorzichtig om alle ingrediënten te mengen en garneer met de andere helft van de passievrucht.
Klink mee met De Anderhalve Meter Borrel
Het Laatste Nieuws en JOE nodigen je uit om deze vrijdag, 19 juni, om 20 uur stipt uit je kot – op anderhalve meter afstand uiteraard – te komen en samen met heel Vlaanderen het glas te heffen op de zomer van 2020! Hoe je dat het liefste doet, is aan jou: alleen, samen met je gezin, de buren, de scouts, collega’s … Laat ons weten wat voor jou ‘De Anderhalve Meter Borrel’ speciaal maakt, en misschien komt HLN LIVE wel met jullie aftellen die vrijdag. Mail je suggesties naar dezomervan2020@hln.be
JOE-dj’s Sven Ornelis en Anke Buckinx zorgen voor de perfecte soundtrack. Ze starten om 18 uur, en tellen tegen 20 uur samen af naar “De Anderhalve Meter Borrel”. De party gaat daarna nog tot 21 uur door op de radio, via DAB+ of de Joe app.
Vergeet die avond zeker ook geen foto’s of video te maken van hoe jullie ‘De Anderhalve Meter Borrel’ gevierd hebben. Op HLN zal iedereen zijn beelden kunnen opladen. Chin chin!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
We love witloof! Vul de wintergroente eens met champignons en druiven
-
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
Vergeet pasta en pizza: de espresso is minstens even heilig voor het Italiaanse volk. Zo heilig dat ze vinden dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO hoort te staan. De Italiaanse commissie heeft dat voorstel voorlopig verworpen, tot groot ongenoegen van de Italianen. “De meesten van ons hebben een vaste koffiebar waar we elke dag onze espresso drinken.” -
HLN Shop
Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
Een hond die smekend naar je opkijkt terwijl je aan het eten bent, of een kat die zich behaaglijk op je schoot vlijt zodra je een koekje pakt: huisdieren weten hoe ze ons moeten verleiden voor een hapje van ons eten. Maar hoe veilig is het eigenlijk om ze te laten meesnoepen? En welke voeding kun je maar beter ver bij ze vandaan houden? HLN Shop overloopt welke hapjes schadelijk zijn voor je huisdier. -
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Spaargids.be
Hoeveel zakgeld geef je aan een jong kind? En aan een tiener? Zo maak je een slimme beslissing
Nee, door zakgeld te geven, leer je je kinderen niet automatisch met geld omgaan. Maar het is zeker een goed begin. Vanaf wanneer geef je hen dan zakgeld? Hoeveel? En hoe evolueert dat bedrag naarmate je kinderen ouder worden? Spaargids.be vroeg advies aan financieel specialist Annelou van Noort, medeauteur van het boek ‘Later word ik rijk’. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer