REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

In Afrika dreigen neveneffecten van corona het dodelijkst te worden: crisis zorgt voor 26 miljoen nieuwe armen

Afrika leek lang te ontsnappen aan het ergste van de coronapandemie. Zo zijn er nog ‘maar’ 6.412 doden gemeld op het hele continent. In Europa zijn dat er bijna dertig keer meer. Maar de Afrikaanse curves stijgen wel en zelfs als het virus er geen catastrofe veroorzaakt, dan doen de neveneffecten dat wel.

4 reacties

  • Andy De Schieter

    4 jaar geleden
    Kapitalisme werkt nu eenmaal zo. Hoe meer armoede, des te rijker de rijken worden. Dit wordt nu eenmaal zo in stand gehouden.
  • Johan Streulens

    4 jaar geleden
    Europa tevens! Droom verder dat het om een griepje ging.. Eens de herfst de tweede vlaag hebbende! Warmte enkel "sluimertijd" inhoud..net als griep.. Lockdown zeker wetende na de zomer! Verklaar me anders dit: Warme landen TOCH doden hebbende! Alle grenzen gesloten! Leg DIT eens uit!..
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Dat is minder en op steun van de rijke landen zullen ze ditmaal niet moeten rekenen, die proberen hun sociaal vangnet overeind te houden. Dat zal al niet zo evident zijn.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Zelfde verhaal in Indië waar het virus sterk ondergeschikt is aan de gevolgen van de lockdown. Duizenden sterven omwille dat ze niet meer mogen werken.