Het gebouw van het Hooggerechtshof in Washington D.C.
Volledig scherm
Het gebouw van het Hooggerechtshof in Washington D.C. © REUTERS

Geaardheid en identiteit mogen geen reden meer zijn voor ontslag holebi’s en transgenders in VS, oordeelt Hooggerechtshof

Amerikaanse homo’s, lesbiennes, biseksuelen (holebi’s) en transgenders mogen in de Verenigde Staten omwille van hun geaardheid en genderidentiteit niet meer worden ontslagen, oordeelde het Hooggerechtshof maandag. Een ontslag om die reden zou ingaan tegen de federale burgerrechtwetten. De regering Trump was van mening dat de wetten hen niet beschermde tegen discriminatie. 

3 reacties

  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Deze uitspraak zal Trump helemaal niet smaken! Denk aan zijn decreet voor het personeel van de VS strijdkrachten. Belangrijk vooral dat ook meerdere door hem ingezette rechters meegestemd hebben.
  • Piet Deroover

    4 jaar geleden
    Inderdaad niet. Maar het kan ook geen reden zijn om een gegrond ontslag nietig te verklaren. Zolang hij niet misbruikt wordt, is dit een goede regel.
  • stefan crama

    4 jaar geleden
    Zolang die persoon zijn werk degelijk vervult zou er nooit een probleem mogen zijn. Indien contact met publiek heb ik toch enige bedenking en zou de werkgever ook opmerkingen mogen hebben.