"The magnificent seven" opent filmfestival Toronto

De remake van de westernklassieker "The magnificent seven" wordt de openingsfilm van het filmfestival in Toronto. De langspeler van regisseur Antoine Fuqua, met onder meer Denzel Washington en Ethan Hawke, gaat er op 8 september in wereldpremière. De start van het filmfestival van Toronto betekent de aftrap van een nieuw Oscarseizoen.
© 2016 by Entertainment Pictures

Toronto start dit jaar niet enkel met een wereldpremière. Ook de slotfilm "The edge of seventeen" krijgt zijn wereldpremière op het Canadese filmfestival. De organisatie van het festival maakte vandaag ook bekend dat er een Vlaamse film in première zal gaan. Die eer is weggelegd voor "Souvenir", de tweede langspeelfilm van Bavo Defurne.

Dit jaar is het tiendaagse filmfestival in Toronto al aan zijn 41e editie toe. Traditioneel geldt het festival als start van het nieuwe Oscarseizoen. Toronto is een goede graadmeter voor de belangrijkste filmprijzen ter wereld. Onder meer "12 years a slave", "The king's speech" en "Slumdog millionaire" werkten zich daar de voorbije jaren in de aandacht voor ze bekroond werden met de Oscar voor beste film.

Het Toronto Film Festival gaat dit jaar door van 8 tot en met 18 september.

Meest gelezen