Het drijvend restaurant blijft actief, ondanks een mogelijke boete van 5.000 euro per dag. © Dinner on the Lake

Dinner on the Lake riskeert al dwangsom van 20.000 euro

De advocaat van Dinner on the Lake heeft verzet aangetekend tegen de beslissing van de kortgedingrechter. Zo willen de initiatiefnemers een gedwongen sluiting afwenden van hun drijvend restaurant in Kessel (Nijlen).

bepr

De advocaat van de gemeente Nijlen had vorige week een procedure aangespannen om het drijvend restaurantconcept aan de oever te houden. Dat gebeurde na klachten van buren die wezen op het kwetsbare karakter van de natuur in de omgeving. Ze vrezen dat het restaurant en de bijbehorende kampeerplekken voor overlast zorgen. De kortgedingrechter liet de boel vrijdagavond sluiten om schade aan de natuur te voorkomen. En er werd ook een dwangsom opgelegd van 5.000 euro per dag dat de zaak toch nog open zou gaan.

“Onze advocaat heeft maandag verzet aangetekend. Het is nu wachten op de behandeling en een uitspraak. Dat zal voor de komende dagen zijn. De gemeente was eerder enthousiast, maar volgt nu toch een buur die met gerechtelijke stappen dreigt. Wij hadden toestemming van de gemeente en willen graag verder doen”, aldus medezaakvoerder Angelo Medagoda.

Koken of verzuipen: dat blijkt ondertussen nog steeds het devies dat de initiatiefnemers volgen. Voor de vierde dag op rij werd er maandagavond volk ontvangen, zodat de potentiële dwangsom al is opgelopen tot 20.000 euro. “Het is aan het Nijlense schepencollege om te beslissen of ze die al dan niet int. Wij gaan gewoon door”, klinkt het bij de Gentenaars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER